Microsoft gaat waarschijnlijk in januari de Surface Book ook in Nederland leveren. Of de Surface Book ook beschikbaar komt in België is nog onduidelijk, maar veel Nederlandse retailers leveren ook gewoon in België dus daar kunnen we wel vanuit gaan. De Surface Book is een laptop die Microsoft al een jaar in zijn assortiment heeft maar nog niet in de Benelux.

Eerdere deze week presenteerde Microsoft ook de Surface Studio, een All-in-One pc met een 28 inch-scherm dat volledig kan worden platgelegd en ideaal is voor designers om mee te werken. Wanneer de Surface Studio naar Nederland komt is helaas nog niet bekendgemaakt. Tegelijk met de Surface Studio werd ook bekendgemaakt dat er een nieuw high-end model komt van de Surface Book, met een platter scharnier en snellere processor. Deze zal ook begin 2017 in Nederland te verkrijgen zijn.

Microsoft zal drie modellen gaan voeren in Nederland, het goedkoopste model krijgt een Intel Core i5-processor, 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit, daarna volgt een model met wederom een Intel  Core i5, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit. Verder zijn er ook nog modellen met een Intel Core i7, 8 of 16GB aan werkgeheugen en 256 of 512GB aan opslagcapaciteit. De exacte prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt, maar in Duitsland liggen de prijzen tussen de 1400 en ruim 2600 euro. Inmiddels zijn in Nederland via de grijze importkanalen al wel Surface Books verkrijgbaar.