Kinderziektes bij de introductie van een nieuw product zijn nauwelijks te voorkomen en ook de Xbox 360 ontkomt hier niet aan. Zoals eerder op TechZine te lezen was hebben veel kopers al meldingen gemaakt van plotseling crashende consoles.

Ook Microsoft heeft inmiddels gereageerd op de meldingen die op diverse fora verschenen. Een woordvoerder van Microsoft, Molly O’Donnel, zei dat Microsoft inmiddels weet bij hoeveel consoles problemen kunnen optreden. Dat lijkt er op te duiden dat Microsoft ook een idee heeft waar het probleem zit, maar tot nog toe heeft het bedrijf daar nog niets over gezegd.

Microsoft heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor Xbox 360 eigenaren die een probleem hebben met het apparaat. Het telefoonnummer, 1-800-4MY-XBOX, lijkt echter ook garant te staan voor lange wachttijden. "De helpdesk is zo traag, dat de PlayStation 3 uit is voordat iemand daar de telefoon opneemt", aldus een boze beller.

In de tussentijd heeft een gefrustreerde eigenaar echter zelf een oplossing weten te vinden voor zijn problemen met de Xbox 360. Volgens hem hebben de meeste problemen te maken met de grote voeding die met het apparaat meegeleverd wordt. Volgens hem crasht zijn Xbox, omdat de voeding oververhit raakt.


De zeer grote voeding is waarschijnlijk het probleem van de crashende Xbox 360’s

Hij heeft zijn voeding nu van de grond afgehaald, waardoor het apparaatje meer luchtkoeling krijgt. In plaats van een kwartier, kon hij zijn Xbox 360 nu zeven uur draaiende houden voordat het apparaat crashte. Veel andere gamers die problemen hadden melden op fora dat de oplossing ook bij hun werkt en melden verder dat ze opgelucht zijn dat de voeding het probleem lijkt te zijn.

Zoals eerder gezegd lijkt Microsoft ook op de hoogte te zijn van dit probleem en een simpele omruilactie van de voedingen zou de meeste problemen voor Microsoft uit de weg helpen.

Wij bedanken Picard voor het insturen van deze tip!