1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Maar liefst 31 patches heeft Apple gister vrijgegeven. Het gaat om patches voor Mac OS X Tiger en Apple’s nieuwste Mac OS X Leopard. Eerder werden er al updates vrijgegeven voor de webbrowser Safari en Java voor Mac OS X Tiger.

Het gaat hier vooral om patches die lekken dichten waar hackers gebruik van zouden kunnen maken. Ook applicaties zoals Address Book, iChat-software, ColorSync, IO Storage Family en de programmeertalen Perl, Python en Ruby worden door de patches onder handen genomen. Door de lekken zouden hackers namelijk de computer kunnen misbruiken door ermee te up- en downloaden.

Tevens werd een een update vrijgegeven voor de bètaversie van Safari 3. Deze moet voorkomen dat het mogelijk is om gebruik te maken van cross-side-scripting.

Apple’s besturingssysteem wordt steeds vaker het doelwit van hackers. Hierdoor hebben ze het bij Apple erg druk als het gaat om het dichten van lekken. Waarschijnlijk waren deze lekken al langer bekend maar was het voor hackers vaak niet rendabel om daar misbruik van te maken. Nu steeds meer mensen gebruik maken van Apple’s besturingssysteem heeft het voor hackers rendabeler om er misbruik van te maken.

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Apple dit jaar veel meer updates vrijgegeven, namelijk nu al 36 tegenover 22 vorig jaar.