1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Nederlandse softwarebedrijf Makayama bracht reeds software uit om films om te zetten naar andere formaten, om ze zo te kunnen afspelen op iPods, pda’s en andere apparaten met kleine schermpjes. Deze keer zijn de TomTom navigatiesystemen aan de beurt.

Volgens Vincent Verweij, oprichter van het bedrijf is dit een primeur, de software van zijn bedrijf zou de eerste zijn die dit mogelijk maakt. Het is uiteraard niet die bedoeling dat men films kijkt terwijl men rijdt. Het concept achter het product is om het zo simpel mogelijk te maken voor de gebruiker. Met de software, die de naam Movie Studio for TomTom draagt, zou men in twee klikken de film kunnen omzetten naar het doelformaat. Hierna kan er onmiddellijk gebruik van worden gemaakt.

De reden dat je het bedrijf Makayama waarschijnlijk niet kent is omdat het vooral in het buitenland actief is. Slechts twee procent van alle klanten is Nederlander. Officiële dvd´s kopiëren naar een ander medium is immers verboden in Amerika en de EU. Makayama is dan ook vooral actief in landen die buiten deze continenten liggen.

Vincent Verweij had de software op CeBIT aan medewerkers van TomTom laten zien. Verweij wil dan ook verder samenwerken met TomTom. Het idee dat films kunnen afgespeeld worden op apparaten schrikt de makers vaak af, maar dit kunnen evengoed homevideo’s, opgenomen beelden of ander beeldmateriaal zijn in plaats van een DVD-film zijn.