2min

Tags in dit artikel

, ,

TomTom gaat binnenkort een in-car navigatie aanbieden die draait op Android. Dit is naar voren gekomen in een presentatie die TomTom afgelopen week hield in Eindhoven.

Voor deze in-car navigatie zou TomTom samenwerken met het bedrijf Sanyo. TomTom blijkt al langere tijd bezig te zijn met de ontwikkeling van dit nieuwe navigatiesysteem en zou binnenkort klaar zijn om gelanceerd te worden. Waar het volgens het bedrijf bij andere systemen lang duurde om een interface te creëren, zou dit bij Android binnen slechts drie maanden zijn gelukt. Het aandeel van Sanyo in de samenwerking zal vooral bestaan uit het aanleveren van de hardware zoals een 5,8 inch touchscreen en optische drive.

De in-car navigatie van TomTom die gebaseerd is op Android zal voor het eerst verschijnen in de nieuwe Mazda 5. Het systeem zal onder andere beschikken over kaarten van 45 Europese landen. De presentatie werd gehouden door Jaime Visser. Visser is een software engineer die werkzaam is bij TASS. De presentatie had als boventoon hoe men omgaat met Android-apps en de ontwikkeling hiervan voor de Android Market. In zijn presentatie kwam ook naar voor dat hij werkzaam is voor TomTom waar vervolgens dit nieuws uit naar voren kwam. De nieuwe Mazda 5 zal dus worden voorzien van een TomTom/Sanyo in-car navigatiesysteem welke draait op Android.

Of TomTom ook met losse modellen op de markt gaat komen gebaseerd op Android is niet bekend, al is de stap om dit te doen niet bijzonder groot.