Computerbouwer Alienware is uiteraard ook aanwezig op de E3 en het bedrijf heeft er twee nieuwe SLI laptops op display staan, naast een concept PC gebaseerd op Intels Viiv platform.

Alienware M9700
Als eerste zijn er dus de twee SLI laptops, te weten de Aurora mALX en de M9700. De M9700 is een laptop met een 17 inch scherm. Het apparaat draait op een AMD Turion 64 mobile processor met een 800MHz FSB en 1MB aan L2 cache. We hebben het zogezegd over een SLI systeem, dus zijn er twee kaarten van NVIDIA voorzien, in dit geval twee GeForce Go 7900 GS modellen met elk 256MB aan geheugen.

Verder heeft het apparaat zowel een DVI als een VGA aansluiting. Qua opslagruimte kunnen er twee harde schijven in de laptop worden geplaatst, zodat er totaal 240GB aan schijfruimte gecreëerd wordt. Als laatste zijn er ook nog vier USB 2.0 poorten voorzien, naast een Firewire poort en een 4-in-1 kaartlezer. Dankzij de grootte van de laptop past er trouwens een full-size toetsenbord in.

Alienware Aurora mALX
Datzelfde geldt voor de Aurora mALX die met zijn 19 inch scherm echt enorm groot is. De specificaties van deze laptop zijn bijna dezelfde als die van de M9700, maar de mALX is voorzien van twee GeForce Go 7900 GTX kaarten. In tegenstelling tot de maximale 2GB aan geheugen voor de M9700 kan de mALX maximaal 4GB aan DDR SDRAM huizen. Ook het geluid is iets beter dankzij de Audigy 2 ZS van Creative. Op de foto hierboven is goed te zien hoe groot de laptop is, zeker als je in gedachten houdt dat beide modellen zijn voorzien van een full-size toetsenbord.

Alienware Area 51 5400
De 5400 is een soort van crossover tussen een laptop en een desktop. Alienware noemt het zelf een all-in-one form factor. De machine zal gebaseerd zijn op het Viiv platform van Intel. Dat betekent dat er een processor, chipset en netwerkcontroller van Intel in zal zitten, of één van de componenten is goedgekeurd door Intel.

De machine heeft slechts één kabel en dat is de stroomkabel. Het toetsenbord pas netjes in de voet van het scherm, de muis wordt bediend middels een touchpad, zoals we die kennen van laptops. De grafische kaart wordt verzorgd door NVIDIA en Alienware heeft gekozen voor een GeForce Go 6600 128MB, wat past in het Viiv plaatje.
Alienware mikt met het apparaat op mensen die een stijlvolle PC in hun woonkamer, slaapkamer of keuken willen hebben.