min

Tags in dit artikel

, , ,

Dit is het alleraatste deel van deze reeks, hier trek ik een bondige conclusie over alle delen.

Alle delen op een rij:

De computer heeft een nieuwe en succesvolle marktsector het leven ingeblazen, de industrie een revolutie laten doormaken, een spelindustrie intrede laten doen in onze samenleving, nieuwe en geavanceerde communicatiemediums laten ontstaan en helaas vele gevaren met zich meegebracht in de criminaliteitssector.

In deze reeks is vooral een blik geworpen op de fysieke invloed van de computer. Maar de gevolgen zijn ook psychisch merkbaar. Mensen zijn meer naar zichzelf toegekeerd en zijn vaker met een computer en dus zichzelf bezig.

Ook zijn in onze samenleving veel zaken ingewikkelder geworden; vroeger kon men zelf zijn auto repareren, maar tegenwoordig niet meer omdat het vol met geavanceerde elektronica zit. Aan de andere kant heeft men hier wel voordeel van.

Het leven van de mensen is in een stroomversnelling terecht gekomen, het begon na de 2e wereldoorlog en zal niet stoppen. De technologie gaat altijd vooruit en er werken constant mensen in zogenaamde “researchfacilities” aan nieuwe technologieën.

De computer is bezig de maatschappij te veroveren. Mensen worden steeds meer ondergeschikt aan de computer. Onze gehele economie wordt door dit fenomeen draaiend gehouden. Misschien dreigt het gevaar dat wij overgenomen zullen worden door de computer, dat zou trouwens het enige moment zijn waarop ik hoop op een stroomstoring, maar dat terzijde.

Dankbetuiging:
Ik hoop dat iedereen wat heeft opgestoken van deze reeks en het met net zoveel plezier heeft gelezen als dat ik het heb geschreven. Tevens wil ik een aantal mensen hartelijk bedanken.

Mijn dierbare collega King, voor het doorlezen, aangeven van verbeteringen en opleuken van mijn artikelenreeks. Je legde een ‘finishing touch’aan mijn reeks en stond vaak klaar voor me.

Ko wil ik tevens erg bedanken voor zijn visie op mijn reeks, veel van zijn opmerkingen kwamen erg goed van pas, ik heb er veel aan gehad.

Siederstylah, waarmee ik een maand geleden rond middernacht op het idee kwam deze reeks te maken!

Zonder jullie steun en de vaak positieve reacties van de members had ik het niet gered, hartelijk bedankt!

Bronvermelding: