2min

Tags in dit artikel

, , ,

LinkedIn voert proeven uit met een eigen livevideofunctie. Het sociale netwerk voor professionals lanceert deze week nog LinkedIn Live, een tool die het mogelijk maakt voor gebruikers en voor bedrijven om real-time video uit te zenden voor selecte groepen mensen of voor LinkedIn-gebruikers van over heel de wereld.

Dat meldt de site TechCrunch vandaag. Het trof de functie gisteren aan en meldt dat deze eerst als bètaversie beschikbaar is in de Verenigde Staten. Volgens LinkedIn is de functie eerst invite-only. Of het voor iedereen mogelijk gaat zijn om video’s te maken met LinkedIn Live is ook nog niet helemaal duidelijk; het kan zijn dat functionaliteiten veranderen naarmate het experiment verder verloopt. Ondanks dat het om een invite-only test gaat, kunnen alle gebruikers zich via een formulier aanmelden voor de functie.

Live uitzenden

De tool is erop gericht om onder meer conferenties uit te zenden, maar bijvoorbeeld ook belangrijke persconferenties, nieuwsinterviews, adviezen van experts en andere zaken. Daarmee blijft LinkedIn zijn functies uitbreiden waarmee de 562 miljoen gebruikers die het heeft aan hun zakelijk netwerk kunnen blijven bouwen.

LinkedIn werkt onder meer samen met Telestream Wirecast, Switcher Studio, Wowza, Socialive, en Brandlive om de prestaties van de nieuwe functie te verzekeren. De tools geven makers van content meerdere manieren om live te gaan, waaronder via de desktop en de mobiele app. De komende weken zullen er “meer partnerschappen” komen.

Verder verzorgt Microsoft via Azure Media Services de technische kant van het verhaal. Ondanks dat Microsoft LinkedIn in 2016 overnam, heeft het al die tijd enige afstand tot het sociale netwerk bewaard. Producten die Microsoft en LinkedIn ontwikkelen staan gewoonlijk los van elkaar. Maar dat is nu dus niet het geval.

Eerder al kwam LinkedIn nog met proeven voor een functie die gebruikers ertoe in staat stelt om evenementen aan te maken en hun connecties daarvoor uit te nodigen. Dat was net als live video’s een veelverzochte functie voor het netwerk.