2min

LinkedIn is bezig met het testen van een feed van korte video’s in zijn mobiele app, bevestigt het zakelijke social mediaplatform van Microsoft tegenover TechCrunch. De nieuwe feed moet LinkedIn dezelfde videofunctionaliteit geven als bijvoorbeeld TikTok of Instagram.

De nieuwe videofunctionaliteit in de mobiele app van LinkedIn werd ontdekt door Austin Null, een mediastrategiespecialist. In de laatste versie van de mobiele app is in het navigatiemenu een tab ‘Video’ toegevoegd. Wanneer hierop wordt geklikt, krijgen gebruikers een verticale feed van korte video’s gepresenteerd die zij door kunnen swipen.

Bij een video is het verder mogelijk een commentaar achter te laten, de video te liken of de video te delen met anderen. Het is onduidelijk in hoeverre de feed bepaalt welke video’s gebruikers te zien krijgen.

Meerdere social mediaplatformen hebben al dergelijke videofeeds nu standaard in hun applicaties.

Een persoon die een laptop gebruikt waarop verschillende sociale media- en professionele netwerkwebsite-interfaces op het scherm worden weergegeven.

Meer ontwikkeling van video

LinkedIn heeft de komst van de videofeed tegenover TechCrunch bevestigd. Het zakelijke social mediaplatform maakte het altijd al mogelijk om video’s te posten, maar de nieuwe feed is juist ontworpen om meer tractie te krijgen op het platform. Dit met behulp van korte video’s die snel en makkelijk zijn door te scrollen.

Volgens de Microsoft-dochter worden video’s steeds meer een gewenst format voor leermogelijkheden voor medewerkers en experts. Daarom worden nu nieuwe mogelijkheden getest om gebruikers relevante video’s te laten ontdekken.

Met de nieuwe videofeed biedt LinkedIn gebruikers en nieuwe manier om videocontent te plaatsen en potentieel meer kijkers te krijgen. Het zakelijke social mediaplatform kan de dienst natuurlijk ook op een gegeven moment financieel aantrekkelijk maken om creatievelingen te verleiden video’s te plaatsen.

Alleen geselecteerde eindgebruikers

De videofeed van LinkedIn is op dit moment nog niet voor iedere eindgebruiker van de mobiele app beschikbaar. Het zakelijke social mediaplatform lijkt de toepassing op dit moment bij geselecteerde eindgebruikers aan te bieden. Op het moment van schrijven is de feed nog niet zichtbaar in de meest recente app-versie bij de redactie.

Lees ook: Bits of Freedom dient privacyklacht in bij EU over LinkedIn