1 min

Tags in dit artikel

, ,

De grote baas bij Yahoo, Terry Semel, is opgestapt. De reden daarvoor is dat te weinig aandeelhouders nog vertrouwen hebben in zijn management capaciteiten. Jerry Yang, de oprichter van Yahoo, wordt de nieuwe baas.

Dit is gezamenlijk met de aandeelhouders besloten. Wat er zich precies op die vergadering afspeelde is niet bekend. Volgens aandeelhouders die erbij waren, steunde 33 procent van de aandeelhouders een van de directeuren en 66 procent de andere directeur. Welke van de twee directeuren Terry Semel was, is niet bekend. Zelfs wanneer 66 procent van de aandeelhouders hem steunde, is dit nog steeds erg laag.

35 procent van de aandeelhouders wilden ook dat het loon van een directeur werd gekoppeld aan zijn prestaties. Hier kwam echter niks van terecht.

Onder toeziend oog van Terry, is de nettowinst vorig jaar met 60 procent gedaald. Dit jaar ging het iets beter, maar toch daalde de winst met 11 procent.
Tijdens de traditionele zomerpicknick op de Yahoo Campus haalden werknemers een ludieke stunt uit door een opblaasbare zinkende Titanic op het grasveld neer te zetten. De foto’s van deze stunt gingen het hele internet over.