2min

Yahoo staat onder druk om veranderingen door te voeren en de CEO van Yahoo, Marissa Mayer, komt nu met een plan om te snijden in het bedrijf. Dit kwartaal wil het bedrijf nog 15 procent van het personeel gaan ontslaan om de kosten te drukken. Verder gaan er flink wat bedrijfsonderdelen in de verkoop om te focussen om de winstgevende onderdelen.

Yahoo is een echte IT-dinosaurus en verkeerd inmiddels al jaren in zwaar weer. Het probleem is namelijk dat Yahoo een beetje achterhaald is aan alle kanten is ingehaald door andere spelers, zoals Facebook en Google bijvoorbeeld. Een aantal jaar geleden werd de CEO, Marissa Mayer, voor veel geld bij Google weggehaald, zij moest de problemen gaan oplossen en het bedrijf weer op de juiste weg krijgen. Dat is niet gelukt en nu de druk vanuit de aandeelhouders begint op te lopen wordt er teruggegrepen op een standaard plan, namelijk het snijden in de organisatie.

De kosten moeten drastisch worden verlaagd om Yahoo weer winstgevend te maken en dat begint met het ontslaan van 15 procent van de werknemers. Daarnaast zal het bedrijf zich gaan focussen op diensten die winst opleveren en worden alle onderdelen dat die niet doen verkocht of afgestoten. Yahoo gaat ook patenten en vastgoed verkopen om de nodige liquide middelen vrij te maken. Yahoo trekt zich ook weer terug uit bepaalde delen van de wereld, zo gaan de kantoren in Buenos Aires, Dubai, Madrid, Mexico Stad en Milaan dicht.

Verder gaat Yahoo door met het scheiden van de internetactiviteiten van het aandeel dat het bedrijf bezit in het Chinese internetbedrijf Alibaba. Yahoo’s internetdiensten worden waarschijnlijk overgeheveld naar een nieuw op te richten bedrijf.

In het vierde kwartaal van 2015 wist Yahoo een omzet te behalen van 1,3 miljard dollar. Het nettoverlies kwam echter uit op 4,4 miljard dollar door diverse afschrijvingen.

Of Mayer aan blijft als CEO is niet helemaal duidelijk, de druk om haar weg te krijgen neemt steeds verder toe, maar tot op heden heeft ze niet aangegeven uit zichzelf op te stappen.