Samenwerking IFS en Boomi zorgt voor nieuwe integratiemogelijkheden

Abonneer je gratis op Techzine!

IFS laat aan Techzine weten over een samenwerking met Dell Boomi. De integration Platform as a Service (iPaaS)-leverancier biedt IFS-klanten nu meer dan 200 ingebouwde connectoren.

Met de connectoren moeten IFS-klanten in staat zijn om sneller integraties te bouwen. De SaaS-leverancier spreekt hierbij over toegang tot een ‘digitale switchboard’ voor zijn gebruikers, waarop bijvoorbeeld de ERP-oplossing verbonden kan worden met andere functies en systemem voor onder andere HR en finance.

Boomi neemt de complexiteit die komt kijken bij dit soort integraties weg. Normaliter is het verbinden van IT-oplossingen een tijdrovende taak, aangezien de API’s uitgespluisd en vervolgens onderhouden moeten worden. Connectoren zorgen ervoor dat data relatief eenvoudig uit de applicaties gehaald wordt.

Open systeem

“Door het ‘switchboard’-denken te omarmen – waarbij alle bedrijfskritische applicaties via een centraal punt zijn verbonden – kunnen organisaties supply chains versnellen, de service-response verbeteren en beter dan ooit concurreren”, aldus IFS-Senior Vice President Sakari Jorma. Hij wijst hierbij op de mogelijkheid om best-of-breedsystemen te koppelen aan IFS via het Boomi-platform. De ERP-leverancier wil op deze manier dan ook uitstralen dat het klanten keuzevrijheid biedt.

Voor beide IT-leveranciers lijkt de samenwerking een goede uitkomst te bieden. Boomi heeft bijvoorbeeld ook een intensieve samenwerking met IFS-concurrent NetSuite, terwijl er op het iPaaS-platform ook veel connectoren beschikbaar zijn voor SAP-oplossingen. Nu kunnen IFS-klanten eveneens op een serieuze samenwerking tussen IFS en Boomi rekenen.

Het nieuws volgt op de eerdere bekendmaking van IFS om open API’s te promoten. De SaaS-leverancier is lid van het OpenAPI-initiatief en maakte om zijn intentie aan te tonen meer dan 15.000 API’s beschikbaar voor gebruikers.

Tip: IFS switcht van trage enterprise naar snelle innovator