IFS breidt de bestaande samenwerking met Boomi verder uit. Concreet krijgt het IFS Cloud-platform een uitgebreidere connector met het iPaas-platform Boomi AtomSphere.

SaaS-leverancier IFS en integratiespeler Boomi gaan hun oplossingen sterker met elkaar integreren. Hierdoor kunnen IFS-klanten straks beter en sneller zakelijke applicaties integreren en verbinden met meerdere omgevingen en daarvoor tegelijkertijd de kosten reduceren.

Toegevoegde functionaliteit

IFS Cloud-gebruikers kunnen met de uitgebreide IFS-Boomi-connector op basis van de IFS REST API-technologie al hun applicaties verbinden en integreren in hun hele IT-omgeving. De oplossing maakt het mogelijk al deze applicaties te orkestreren en daarbij mogelijke risico’s te beperken.

Toegevoegde functionaliteit zijn onder meer een futureproof ontwerp en een drag&drop-interface voor het beheren van de datastroom tussen hun IFS-applicaties en iedere andere applicatie, waar deze zich in de IT-omgeving ook maar bevindt. Daarnaast heeft de connector meer prestatiemogelijkheden gekregen voor het afhandelen van grote hoeveelheden gegevens en een nieuwe hiërarchie-navigatie. Deze laatste functionaliteit maakt het mogelijk makkelijker integraties op te zoeken, te vinden en up te daten.

Verder heeft de connector extra functionaliteit voor security gekregen. De IFS Cloud connector ondersteunt nu OAuth 2.0-authenticatie voor meer veiligheid en het simpeler beheren van de informatiestroom tussen IFS-applicaties en de overige applicaties.

Toekomstige ontwikkelingen

IFS geeft verder nog aan dat de integratie tussen zijn platform en de iPaaS-oplossingen van Boomi in de komende 12 maanden nog verder zal worden uitgebreid. Hiervoor worden nu connectors ontwikkeld die meer voldoen aan de behoeften van klanten en de complexiteit en tijd van applicatie-integraties moeten terugbrengen.