min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo heeft een webbased-versie van haar Instant Messenger gereleased. Hiermee kunnen de gebruikers eenvoudig vanaf elke PC contact met vrienden en bekenden houden. Naast contacten uit Yahoo! Messenger kan men ook contacten van Windows Live Messenger importeren.

Met de nieuwe Yahoo! Web-Messenger kunnen gebruikers per direct vanuit elke PC met internetverbinding met hun vrienden en bekenden chatten. Omdat het hier om een internetdienst handelt, is het installeren van extra software overbodig. Om je aan te kunnen melden heb je echter wel een Yahoo!-ID nodig.

De gebruikers van de Yahoo! Web-Messenger hebben de mogelijkheid om contacten vanuit de Yahoo! Messenger en Windows Live Messenger te importeren. Voor elk gesprek wordt een nieuwe tab geopend, waardoor alles zeer overzichtelijk blijft. Verder is er een mogelijkheid om zelf toegevoegde smileys te gebruiken en een eigen foto of plaatje als avatar in te stellen. Voor dit laatste is echter wel de desktopversie van Yahoo! Messenger nodig. Ook is het mogelijk om je eigen lettertype en tekstkleur uit te kiezen. De chatlogs kunnen doorzocht worden via een aangepaste versie van de Yahoo! search.

Deze software ondersteunt volgens Yahoo! alle grote browsers, zoals Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera.