1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo had als sinds januari aangekondigd dat het bedrijf haar Yahoo Messenger ook voor Vista wou laten ontwikkelen. Dit is gelukt en inmiddels is de pre-béta gelanceerd. Of de nieuwe Yahoo Messenger aan de eisen van de gebruikers voldoet is nog maar de vraag.

Het grote voordeel van Yahoo Messenger is dat het samenwerkt met Windows Aero. De features van Aero worden namelijk gebruikt in Yahoo Messenger. Op deze manier brengt het iets nieuws en is het aantrekkelijk wanneer het in gebruik is. Zo kun je bijvoorbeeld je sidebar ook pimpen met je favoriete contactpersonen.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Yahoo Messenger. Het programma mag er dan goed uitzien maar het heeft ook haar problemen. Het mist op dit moment nog aardig wat features zoals het gebruiken van geluid, het gebruiken van een webcam, foto’s delen en nog enkele features meer. Gebruikers met een 64bits OS kunnen helemaal niet genieten van Yahoo Messenger, omdat het simpelweg niet werkt.

Het conclusie van het verhaal is dat Yahoo Messenger er grafisch erg goed uitziet, maar dat er aan de features nog wel te werken valt. De verschillende releases die later zullen volgen moeten hier verandering in gaan brengen.