2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acer, momenteel de op twee na grootste computerbouwer ter wereld, heeft vandaag laten weten dat het Gateway overneemt dat momenteel de op drie na grootste computerbouwer ter wereld is. In totaal is er een bedrag van 710 miljoen dollar gemoeid met de overname. Met de overname verstevigt Acer haar derde positie op de wereldranglijst van computerbouwers.

Acer verwacht met de overname een flinke toename in omzet en denkt dat het de bedrijfskosten voor beide bedrijven in de toekomst kan verlagen. Door de overname wordt een bedrijf gecreëerd dat meerdere merken onder haar hoede heeft en jaarlijks meer dan twintig miljoen computers verscheept bij een omzet van vijftien miljard dollar. Acer betaalt de aandeelhouders van Gateway 1,90 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van ongeveer 710 miljoen dollar. Het bod is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van Acer en van Gateway.

Gateway heeft overigens vandaag ook laten weten dat het van plan is om haar Right of First Refusal (RoFR) te willen gebruiken om alle aandelen van PB Holding Company te kopen van eigenaar John Hui. Dit RoFR geeft Gateway het recht om als eerste een bod te doen op de aandelen van PB Holding Company, dat het moederbedrijf is van het Franse Packard Bell. Lenovo liet eerder al weten ook in onderhandeling te zijn met Hui voor een overname van Packard Bell, maar lijkt nu dus achter het net te vissen.

Gateway is daarnaast momenteel in onderhandeling met een niet nader genoemde partij voor de verkoop van Gateways Amerikaanse zakelijke tak, die zich voornamelijk richt op onderwijs, overheden en zakelijke klanten. Als de autoriteiten de overname goedkeuren, verwachten Acer en Gateway de deal in december dit jaar te kunnen afronden.