1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google gaat AdSense mobiel testen. Google wil de eigenaars van mobiel-websites geld laten verdienen door middel van reclame.

Google bereidt de proeven met de mobiele AdSense voor. AdSense is Google’s reclame programma, site eigenaars kunnen lege ruimte laten opvullen met advertenties die tekst bevatten, en hiermee kan dan klikomzet behaald worden.

Google is momenteel bezig met het benaderen van eigenaars van mobiele websites. De vraag is of ze mee willen doen aan de test. De eigenaar die AdSense gebruikt, krijgt in zijn of haar overzichtspagina een extra paragraaf die verwijst naar de mobiele advertenties. Hierbij hoort een tekst: "Ontgrendel de opbrengstmogelijkheden van uw mobiele site met gerichte Google-advertenties." Bij de normale versie van AdSense krijgt de eigenaar geen Javascript-code om in zijn of haar site te verwerken, dit is niet het geval bij de mobiele variant.

Anders dan bij de ‘vaste’ versie van AdSense ontvangt de uitgever geen Javascript-code om in zijn site te verwerken. Met, bijvoorbeeld, een brokje PHP-code wordt de advertentie extern aangeroepen.

Google is in Juli 2007 hiermee al begonnen in Amerika.