3min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week hebben we drie hele merkwaardige gadgets voor jullie. Wat denk je bijvoorbeeld van een Nabaztag, een Wi-Fi konijn dat via het draadloos netwerk je van allerlei informatie kan voorzien. Ook laten we je kennis maken met iZ, samen met dit rare poppetje kun je voortaan je eigen muziek produceren. Tot slot hebben we de Cube World nog, kleine mannetjes in een kubus ter vervanging van je Tamagotchi. Wat nou verveling op het werk?!

Nabaztag

Altijd al een huisdier willen hebben? Dan is de Nabaztag misschien wel iets voor jou. Dit Wi-Fi konijn is gemaakt van zacht plastic en staat altijd in verbinding met je draadloze netwerk, een multifunctioneel huisdier aangezien het allerlei informatie van internet af kan plukken.
Om informatie over te brengen gebruikt de Nabaztag geluid, kleur en zijn oren. Zo verkleurt hij bijvoorbeeld als je een e-mail ontvangen hebt. Tevens kan hij zijn oren gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven dat je bankrekening in het rood staat.

Om ergernissen te voorkomen is het mogelijk de Nabaztag zo in te stellen dat hij bijvoorbeeld geen geluid maakt, maar alleen licht geeft en zijn oren gebruikt.
De Nabaztag is verkrijgbaar voor 129 euro bij The Gadget Company

iZ

Voor de muzikale leden onder ons hebben we nu een leuke gadget, namelijk de iZ. Met de iZ kun je zelf muziek produceren. De iZ ziet eruit als een soort ruimtewezentje met drie benen, een toeter als mond en een speaker in zijn rug. De producent noemt het een "interactive animatronic DJ/speaker".

Niet voor niks natuurlijk, want door op een van de lichaamsdelen te drukken of te draaien kun je zelf een muziekstuk componeren. Zo zal er een beat te horen zijn wanneer je op zijn buik drukt. Er is keuze uit zo’n zeven beats. Zijn rechteroor is te gebruiken om extra ritmes toe te voegen, terwijl je met het linkeroor tussen zeven verschillende melodieën kan kiezen. Ook kan iZ zingen, dit doet hij echter wel in zijn eigen onverstaanbare taal. Als finishing touch kun je scratchgeluiden toevoegen door tegen het uitsteeksel boven zijn hoofd te slaan.

De composities die gemaakt worden zijn zo aanstekelijk dat ze de hele dag in je hoofd blijven hangen. Nu is dat allemaal wel leuk en aardig, maar deze gadget is natuurlijk niks zonder filmpje. Hier is daarom een filmpje te bekijken van de iZ.
De iZ is hier verkrijgbaar voor nog geen 40 euro!

Cube World

Verveel je je op het werk maar heb je geen zin in een drammende Tamagotchi, dan is Cube World misschien wel iets voor jou. Cube World is een kubus met daarin een digitaal mannetje. Er zijn acht verschillende kubussen met ook acht verschillende mannetjes. Met knopjes aan de voorkant is het mogelijk spelletjes met ze te doen. Doe je dit niet dan vermaakt het mannetje zichzelf wel. Een bewegingssensor zorgt ervoor dat bij het kantelen van de kubus, het mannetje ook zogenaamd valt. Erg blij zal deze er echter niet mee zijn. De mannetjes hebben namelijk ook hun eigen stemming. Door met ze te spelen worden ze blij, maar kantel je de kubus dan is de kans groot dat hij chagrijnig wordt.

De mannetjes zijn ook heel sociaal. Als je meerdere kubussen hebt kun je deze met elkaar linken. Zo maak je het mogelijk dat de mannetjes met elkaar communiceren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat ze met elkaar gaan voetballen, maar ze zouden ook zomaar op de vuist kunnen gaan. Je kunt maximaal zestien kubussen met elkaar linken. Dan is het vervolg helemaal onvoorspelbaar.
Cube World is verkrijgbaar voor €28,95 bij de Gadget Company.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!