Motion Picture Association of America gaat twee websites aanklagen die volgens haar zich schuldig maken aan filmpiraterij.

Het gaat om de sites Cinematube en SSUpload. MPAA klaagt de twee websites aan voor het schenden van de auteursrechten en eist onder andere dat de sites met onmiddelijke ingang moeten worden gesloten. De sites zouden links bevatten die naar honderden films waarvan de meeste nog in de bioscopen draaien. Zelfs de films: Resident Evil: Extinction, The Brave One en Good Luck Chuck die pas geleden zijn uitgekomen zijn al online te bekijken.

MPAA waar onder andere de filmstudios Warner Bros en Sony Pictures bij zijn aangesloten staan bekend om hun extreem harde optreden tegen filmpiraterij. Ze gaan zelfs zo ver dat ze IP-adressen van mensen na trekken en aan gaan klagen wanneer illegale praktijken voorkomen. Zo proberen ze mensen af te schrikken en daarmee het illegaal verspreiden van films massaal tegen te gaan.

Motion Picture wilt hiermee alvast een waarschuwing geven aan alle andere sites die zich schuldig maken aan filmpiraterij. "Er zullen ernstige maatregelen genomen worden tegen de mensen die zich schuldig maken aan auteursschending".