MPAA beschuldigd van inzetten hacker

Valence Media heeft vorige week een aanklacht ingediend tegen de Motion Picture Association of America, omdat deze organisatie in haar strijd tegen piraterij een hacker zou hebben gebruikt.

MPAA beschuldigd van inzetten hackerValence Media, eigenaar van de website Torrentspy.com, beschuldigd de MPAA ervan dat het een hacker heeft ingezet om e-mails en bedrijfsgeheimen van Torrentspy te stelen. De MPAA zou de hacker zelf benaderd hebben en hem 15.000 dollar hebben betaald voor zijn diensten. De man heeft zijn verhaal echter opgebiecht aan Valence Media en werkt nu volledig mee in de zaak tegen de MPAA.

De MPAA beschuldigt Torrentspy en een aantal andere sites dat ze het eenvoudiger maken om illegale films te verspreiden via het internet. De MPAA daagde deze sites dan ook drie maanden geleden voor de rechter. Volgens de MPAA is er geen verschil tussen peer-to-peer netwerken en dergelijke sites, het gaat de organisatie er alleen om dat er illegale kopieën van films worden uitgewisseld.

De MPAA liet overigens weten dat de beschuldigingen van Torrentspy niet waar zijn. "Torrentspy probeert het feit dat zij piraterij ondersteunen te verdoezelen. We hebben vertrouwen in onze zaak tegen hen en we zullen succesvol zijn, want de wet staat aan onze kant", aldus Kori Bernards van de MPAA.

MPAA beschuldigd van inzetten hackerTorrentspy denkt daar echter anders voer en zegt bewijzen te hebben die de overeenkomst tussen de hacker en de MPAA bevestigen. Daarnaast zijn er ook bewijzen dat de hacker de inkomsten en uitgaven van Torrentspy tussen januari en juni 2005 heeft gestolen, naast privémails tussen Torrentspy medewerkers en gedetailleerde informatie over de servers.
"We hebben zeer duidelijk bewijzen van de overtredingen van de MPAA. Het is ironisch dat de MPAA beweert de rechten van filmstudio’s te beschermen, terwijl het bedrijf zelf inbreuk maakt op rechten van anderen", aldus Ira Rothken, advocaat van Torrentspy.

Behalve Torrentspy zou de hacker ook informatie van andere sites hebben gestolen, maar daar wil Rothken niets over kwijt. Tussen de hacker en Torrentspy is alles weer goed, omdat de hacker zich heeft gemeld bij Torrentspy heeft het bedrijf hem zijn daden vergeven.

Bron:CNET News.com