2min

Tags in dit artikel

, , ,

Helaas, geen 2008 gadgets in deze roundup, maar opnieuw drie exemplaren. En zijn allemaal tussen de 50 procent en de 89 procent bruikbaar. Zo hebben we een kabelverberger, een slot voor op je alcoholfles en een SD/MMC naar IDE converter. Veel leesplezier en een gelukkig nieuwjaar (ofzo…)!

100% Elegant. 100% Pricy: The Power Block

Een mooie staanlamp, een ultramoderne televisie of andere stijlvolle toestellen worden al snel ontsierd doordat ook deze apparaten stroom nodig hebben en een stopcontact nogal moeilijk weg te werken is. Dus in de plaats van een deken over je stopcontact te gooien of andere vreemde oplossingen, kun je opteren voor deze inventieve gadget. De ‘Power Block’ is namelijk niets anders dan een stekkerdoos met een stijlvol schild. Het enige wat je moet doen is je apparaten aansluiten, daarna kan je de Power Block gewoon tegen de muur schuiven. Tot zover het goede nieuws, want voor dit stukje design betaal je liefst 165 dollar. Toch maar weer naar de dekens en andere rare toestanden dan?

SD/MCC + IDE = HDD

En ook deze gadget is best wel bruikbaar. Ze stelt je namelijk in staat om elke willekeurige SD/MMC geheugenkaart om te toveren tot een standaard harde schijf. Het enige wat je hoeft te doen is het kaartje inpluggen in de gadget, je computer doet de rest. Het speeltje wordt namelijk door de BIOS herkend als een gewone IDE harde schijf, waardoor je ook probleemloos je besturingssysteem kunt installeren op een SD/MCC kaart. Ook de prijs valt erg mee, hij is van jou voor 25 dollar.

*hips* ’n Kurk met ’n slotje *hips*

We sluiten het jaar op met een meer dan bijzondere gadget: een kurk. Maar niet zomaar een kurk, neen…een kurk met een slot. Dit speeltje is ideaal om je kinderen en oom Henkie uit je drankvoorraad te houden, aangezien de kurk voorzien is van een cijferslot. Bovendien is het slot niet al te duur, voor slechts vijftien dollar heb je zo’n kurk in je bezit. Wie drie stuks koop betaalt slechts dertien dollar per stuk. Dit is écht het nieuwjaarsgeschenk bij uitstek om de hele tafel aan het lachen te krijgen én je drankvoorraad te beschermen.

Ben je tijdens de kerstinkopen een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!