Abonneer je gratis op Techzine!

Meer dan 75.000 mensen hebben de afgelopen tijd de ‘Save XP‘-petitie getekend die door Computerworld was uitgeschreven om Microsoft er van te overtuigen het systeem niet te laten vallen.

De site is teleurgesteld dat Microsoft zowel zakelijke gebruikers als consumenten richting de laatste telg uit de Windows-familie te duwen, welke nog lang niet overtuigend genoeg is menen critici.

In een onderzoek door King Research kwam naar voren dat 90 procent van de mensen die aan het onderzoek hadden deelgenomen twijfels hadden over een overstap naar Windows Vista.

44 procent zelfs overwoog over te stappen op een ander besturingssysteem dan Windows om zodoende overstapproblemen te voorkomen.

Als een reactie op deze petitie liet een woordvoerder van Microsoft het volgende weten: "We zijn ons bewust van de problemen, en luisteren naar feedback die we krijgen van onze partners en klanten over hun behoeftes. Dat heeft ons doen besluiten om de verkrijgbaarheid van Windows XP te verlengen."

Deze woordvoerder wist tevens te melden dat Windows XP niet geheel van de markt zal verdwijnen in juni, omdat Microsoft "begrijpt dat sommige segmenten van de markt en kleine bedrijven iets meer tijd nodig hebben voordat ze overstappen naar Vista".

OEM-versies zijn na 30 juni nog steeds verkrijgbaar en systeembouwers zullen nog steeds de mogelijkheid hebben om Windows XP te verkopen tot zeker 30 juni 2010.