2min

Dell Technologies heeft onlangs een cloud- en op open standaarden gebaseerd 5G Core-ecosysteem gepresenteerd. Met dit ecosysteem kunnen telecomoperators makkelijker 5G-netwerken opzetten en uitrollen.

Dell Technologies heeft voor telecomoperators een cloudgebaseerd en op open standaarden 5G-ecosysteem aangekondigd. Met dit ecosysteem kunnen operators in sneltreinvaart 5G-netwerken ontwikkelen, uitrollen en beheren. Zij kunnen met dit ecosysteem meer investeren in edge computing en hieruit nieuwe inkomsten genereren, aldus Dell Technologies.

5G-ecosysteem

De techgigant geeft aan dat telecomoperators moeten beseffen dat basis van hun activiteiten steeds meer cloud-native wordt. De cloud wordt de basis voor hun hele dienstverlening. Binnen het nu gelanceerde Dell Technologies 5G-ecosysteem wordt deze basis gevormd door Project Metalweaver. Dit is een softwareplatform dat telecomoperators inzetten om een hoogschaalbare cloud-native infrastructuur voor grote omgevingen te ontwerpen. Met dit configureerbare platform kunnen zij vrijwel autonoom de benodigde rekenkracht-, storage- en networkinghardware van diverse leveranciers uitrollen en beheren in meerdere regio’s. Hierbij worden ze ondersteund door de wereldwijde support en diensten van de techgigant.

De techgigant introduceert daarnaast referentie-architecturen voor edge-, core- en Open RAN-omgevingen. Kortom; voor het hele 5G-netwerk, van de core naar de edge-omgevingen en het antenne-netwerk. De referentie-architecturen omvatten de hele ‘stack’ aan begeleiding, uitrolopties en aanbevelingen voor specifieke use cases. Deze referentie-architecturen komen deze zomer al beschikbaar.

Samenwerking en ontwikkellaboratorium

Binnen het ecosysteem wordt ook nauw samengewerkt met diverse hard- en softwarepartners. Denk daarbij onder meer aan VMware, Red Hat en Intel. Ook gaat Dell Technologies samen met Nokia 5G Core-packages ontwikkelen. Andere samenwerkingen op dit gebied zijn er met Affirmed Networks, onderdeel van Microsoft, Mavenir en CommScope Ruckus.

Verder komt de techgigant met 5G-innovatielab Open Telecom Ecosystem Lab, waar de telecomklanten met Dell Technologies, de partners en ook andere klanten kunnen samenwerken voor het ontwikkelen van toekomstige telecominfrastructuur en -applicaties. Dit lab wordt gevestigd in het hoofdkantoor van Dell Technologies in Texas.

Tip: Bespaar kosten en verbeter prestaties met moderne storage