Data staat steeds vaker centraal in de activiteiten van bedrijven. Van de IT-afdeling wordt dan ook verwacht dat infrastructuur mee verandert, om de strategie te ondersteunen. Er zijn steeds meer eisen met betrekking tot performance, agility en schaalbaarheid. De juiste infrastructuurkeuzes, met in het bijzonder storage-oplossingen, helpen te voldoen aan moderne eisen.

Volgens onderzoek is het merendeel van de organisaties van plan in de komende jaren server-, storage- en/of databeschermingsinfrastructuur te moderniseren. Met specifieke technologie willen zij IT-infrastructuur stroomlijnen, om aan de nieuwe behoeften te voldoen. Hierbij kan je denken aan software-defined storage (SDS), cloud, cybersecurity-versterking, NVMe en kunstmatige intelligentie.

Als jouw bedrijf ook infrastructuur wil moderniseren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wat voor veel bedrijven bijvoorbeeld goed zal werken, is zaken doen met een infrastructuurleverancier met een breed portfolio. Oftewel, naast storage-producten ook specialisatie in server- en databeschermingsoplossingen. Een leverancier met een breed portfolio biedt goede integraties, wat onder andere het deployen en beheer vereenvoudigt.

Uiteindelijk moet je op meerdere zaken letten bij de modernisatieslag. Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, zodat je kosten bespaart en prestaties verbetert? Via onderstaand formulier download je een whitepaper waarin Dell Technologies (in samenwerking met Intel) ingaat op deze zaken.