2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lumen Technology en Microsoft gaan meer samenwerken en brengen Azure-functionaliteit naar het cloudgebaseerde Lumen-platform.

De aangekondigde verdergaande samenwerking tussen beide partijen, en vooral met de komst van Azure-functionaliteit naar het Lumen-platform, is goed nieuws voor klanten die Microsoft-oplossingen dichter bij de zogenoemde edge willen draaien. Uiteindelijk moet deze toevoeging het Lumen-platform één van de snelste en veiligste platformen laten worden voor het onderbrengen van applicaties en de bijbehorende data.

Integratie van Azure in Lumen-platform

Door Azure nu in het Lumen-platform te integreren, krijgen klanten sneller de kans hun data te analyseren. Onder meer doordat de functionaliteit van de public cloudomgevingen hierdoor in verschillende wereldwijde Lumen Edge Computing nodes beschikbaar komt. Hiermee profiteren klanten vooral van de latency- en hoge bandbreedtediensten die de Microsoft Azure-omgeving klanten kan bieden.

Beide partijen gaan, met behulp van het Lumen Edge Experience Center, ook specifieke use cases ontwikkelen voor een aantal bedrijfssectoren. Denk hierbij aan cases voor onder meer de communicatiesector, zoals op het gebied van private 5G-diensten voor edge-toepassingen.

Andere gezamenlijke oplossingen

Daarnaast gaan beide bedrijven ook oplossingen leveren die andere diensten en software van Microsoft gebruiken om de prestaties van zakelijke workloads te verbeteren en voor het ondersteunen van het hele personeel van klanten, waar die zich ook bevinden. Ook gaat Lumen Microsoft-oplossingen als Microsoft Power Apps en Microsoft 365 E5 Security & Compliance ondersteunen.

Verder wordt Lumen één van Microsoft’s belangrijkste partners voor het wereldwijd ondersteunen van Azure. Dit met behulp van de diverse netwerk-, infrastructuur- en beheerde diensten van Lumen. Op deze manier krijgen eindgebruikers van het Lumen-platform een betere connectiviteit met de public cloudomgeving van de techgigant.

Tip: ‘Invloed 5G en edge computing groeit, Industrie 4.0 dichterbij’