Linux-kernelversie 5.14 bereikt rc7, general release aanstaande

Abonneer je gratis op Techzine!

Versie 5.14 van de Linux-kernel heeft inmiddels een zevende release candidate (rc7) gekregen en lijkt daarmee op weg om binnenkort algemeen beschikbaar te komen. Het hele ontwikkelproces schijnt zonder al te veel problemen te verlopen.

Onlangs kwam rc7 van Linux v5.14 beschikbaar. In zijn begeleidend commentaar schreef Linus Torvalds dat de ontwikkeling van de nieuwe versie van de Linux-kernel volgens plan verloopt. Sinds de release van rc1 van Linux v5.14 begin juli dit jaar constateerde hij dat het hele ontwikkelproces met weinig gekkigheden te maken krijgt. Iedere opeenvolgende rc kreeg vervolgens dezelfde geruststellende mededelingen.

Definitieve release binnenkort

Met de komst van rc7 is de daadwerkelijke uitrol van de v5.14 van de Linux-kernel aanstaande, zo wordt verwacht. De definitieve release wordt waarschijnlijk al volgende week verwacht. Alleen op het laatste moment opduikende moeilijkheden zouden de release kunnen uitstellen.

Functionaliteit Linux-kernel v5.14

In versie 5.14 van de Linux-kernel is een hoop nieuwe functionaliteit toegevoegd. Onderdelen zijn onder meer ondersteuning voor de Raspberry Pi 400 en meer mogelijkheden om de komende Alder Lake hybride SoC’s van Intel te ondersteunen. Verder brengt de laatste versie ook ondersteuning voor de OpenPower Microwatt soft CPU core en een nieuw en open POWER-ontwerp.