1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ericsson heeft onlangs zijn Intelligent Automation Platform gepresenteerd. Met dit automatiseringsplatform kunnen telecomoperators makkelijker en vooral efficiënter hun mobiele netwerkomgevingen beheren.

Met het Intelligent Automation Platform moeten telecomoperators in staat zijn geheel geautomatiseerd betere netwerkprestaties, een betere operationele efficiency en een betere klantenervaring te realiseren. Telecomoperators kunnen het platform gebruiken voor onder meer bestaande en toekomstige 4G/5G Radio Access Networks (RAN)-omgevingen en het platform ondersteunt daarvoor de RAN-apparatuur van verschillende leveranciers, maar ook de OpenARN-technologie.

Introductie rApps

Concreet automatiseert het platform het beheer voor mobiele netwerkomgevingen met AI-technologie en zogenoemde radionetwerkapplicaties of rApps. Het platform automatiseert de operationele werkzaamheden en bronnen en identificeert daarbij tegelijkertijd de nodige verbeteringen die in het betreffende mobiele netwerk kunnen worden doorgevoerd. Onder meer voegt het platform geheel automatisch diverse functionaliteit toe en gebruikt een non-real-time RAN intelligent controller (Non-RT-RIC) voor het draaien van de rApps. Ericsson vergelijkt het platform met de functie die een besturingssysteem heeft.

SDK

Naast het Ericsson Intelligent Automation Platform komt de netwerkgigant ook met een SDK waarmee ontwikkelaars zelf diverse tools kunnen bouwen. Daarnaast wordt ook een suite van in de praktijk geteste rApps van Ericsson beschikbaar gesteld voor een viertal toepassingen. Deze vier toepassingen zijn efficiënte geautomatiseerde uitrolmogelijkheden, het gezond maken van mobiele netwerkomgevingen, het door ontwikkelen van mobiele netwerkomgevingen en netwerkoptimalisatie. Ericsson wil deze suite van rApps-oplossingen in samenwerking met het partner- en klantenecosysteem verder uitbreiden