1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de website van AT&T kunnen gebruikers sinds afgelopen zondag kiezen voor een nieuw iPhone-model, de ‘iPhone Black’. Dit is vreemd, want er is nooit een iPhone Black aangekondigd.

Een AppleInsider-lezer constateerde dit afgelopen zondag en de redactie van AppleInsider zag kans om dit te bevestigen. Op de pagina waar bestaande AT&T-klanten hun toestel kunnen updaten/bestellen wordt nu naast de gewone iPhone een iPhone Black-model weergegeven waaruit gebruikers kunnen kiezen.

[b]AT&T-pagina waarop de ‘iPhone Black’ gekozen kan worden. (klik voor grotere versie)[/b]

Overigens bevestigt dit wel enigszins de geruchten dat de aankomende iPhone een zwarte casing zou hebben in plaats van de bestaande aluminium uitvoering. Of het hier om de langverwachte 3G-versie gaat is niet uit de website op te maken.

Kort na deze berichten voerde Mac Rumors-forumgebruiker EvanLugh een conversatie met de online ondersteuningsmedewerkers van Apple waarin zij aangeven dat er mogelijk volgende week extra informatie over de iPhone naar buiten wordt gebracht. Of het hier gaat om de oplopende tekorten of de 3G-iPhone wilden de medewerkers niet zeggen.

Afgelopen weekend bleek ook de voorraad iPhones van de Apple Store ontoereikend en die meldde dan ook dat de iPhone momenteel niet leverbaar is. O2 en partner Carphone Warehouse gingen haar al voor toen voor het weekend bekend werd dat beide iPhone-modellen uitverkocht waren. Deze berichten werden echter snel ontkracht (zie update) door een reactie van O2 dat de voorraad 16GB-iPhones opnieuw wordt aangevuld.