2min

Tags in dit artikel

, ,

De geruchtenmolen omtrent de nieuwe iPhone lijkt niet stil te staan. Sinds gisteren circuleert er een serie foto’s op internet waarop de achterzijde van de nieuwe iPhone te zien zou zijn.

De foto werd naar buiten gebracht door iPod Observer die claimt dat Apple nog een update voor de 16 GB iPhone 3G in petto heeft. Op de achterzijde van de op de foto afgebeelde iPhone zijn namelijk het opdruk ’16 GB’ en een nieuw modelnummer te onderscheiden. Opvallend is dat Apple de zwarte glanzende uitstraling van de huidige 3G weer ingeruild lijkt te hebben voor een matzwarte uitstraling. Ook is het materiaal niet meer van plastic, maar van metaal volgens de website.

Inmiddels heeft ook Apple-geruchtensite MacRumors bijkomende foto’s van de nieuwe iPhone ontvangen, die volgens de website van dezelfde serie als die van iPod Observer zijn. De afbeeldingen zijn naar verluidt afkomstig uit China en zouden de achterzijde van de behuizing van de nieuwe iPhone weergeven. De keuze voor metaal zou vervolgens te maken hebben met betere grip ten opzichte van het gladde plastic van de huidige iPhone 3G.

De afgelopen tijd kwamen er aardig wat geruchten over de nieuwe iPhone naar buiten, maar dit zijn pas de eerste foto’s van het naar verluidt nieuwe apparaat. Iedereen lijkt het er inmiddels over eens te zijn dat de nieuwe iPhone in juni dit jaar zijn opwachting zal maken, zoals Mark Davis van telecomprovider Etisalat in de Verenigde Arabische Emiraten tegenover een lokale krant liet ontglippen.

De nieuwe iPhone zou al sinds 18 oktober vorig jaar getest worden, zo bleek uit loggegevens van een adverteerder voor iPhone-applicaties. De geruchten kwamen in een stroomversnelling toen bekend werd dat de meest recente iPhone-firmware, 2.2.1, aanwijzingen bevat voor een compleet nieuw iPhone-model. Naar verwachting zal de nieuwe iPhone nog meer gericht zijn op gaming en daarvoor ook uitgerust zijn met een snellere processor en betere gpu.