1 min

Micro Focus gaat samenwerken met AWS voor het uitbreiden van de functionaliteit voor de recent aangekondigde Mainframe Modernisation Service. Het gaat hierbij om het migreren en moderniseren van mainframe-workloads naar een beheerde AWS-omgeving.

Onlangs kondigde AWS Mainframe Modernisation Service aan. Deze dienst maakt het mogelijk on-premises mainframe workloads naar een beheerde AWS public cloudomgeving te migreren en moderniseren. Door deze workloads naar de cloud te migreren, kunnen bedrijven afscheid nemen van hun legacy mainframe-infrastructuur.

Diensten Micro Focus voor AWS

Micro Focus gaat AWS als partner helpen. De leverancier van zakelijke software-oplossingen richt zich hierbij op ondersteuning bij het moderniseren van de verschillende -nu nog op de mainframes aanwezige- applicaties en processen, evenals de infrastructuur. Hierdoor, zo verwacht Micro Focus, kunnen bedrijven straks in AWS volledig profiteren van alle mogelijkheden van de public cloudomgeving voor het ontwikkelen, bouwen en testen van mainframe-applicaties.

Ook AWS is tevreden met de komst van Micro Focus als partner voor zijn mainframe modernisatiedienst. Vooral omdat de zakelijke softwareleverancier al lange tijd duizenden IT-modernisatietrajecten tot een goed einde heeft gebracht.

Tip: AWS biedt oplossing om mainframes te migreren naar de cloud