1 min

Microsoft kondigt de tweede preview van Visual Studio 2022 17.1 aan. Nieuwe functies voor Git-projecten en het automatische opschonen van code trokken onze aandacht.

Visual Studio 2022 17.1 Preview 2 introduceert een scala aan functies voor Git-projecten. De versie maakt het mogelijk om met een letterlijke muisklik tussen eerdere commits van een repository branch te schakelen. Handig bij het voorbereiden van een pull request, de verwijdering van een oudere branch en het testen van een nieuwe commit.

Ook multi-repo-ondersteuning is versterkt. Branches zijn zowel in de statusbalk als het Git-toolvenster te selecteren, wat navigatie onder meerdere repositories vergemakkelijkt. Daarnaast maakt de release het mogelijk om met een enkele handeling een nieuwe branch voor meerdere repositories aan te maken.

Dominic Nahus (Senior Lead Program Manager voor Visual Studio) vult aan: “We hebben meer dan honderd customer reports van de Developer Community in de preview verwerkt.”

Code Cleanup

Naast de nieuwe Git-functies voegde Microsoft een automatische optie voor Code Cleanup toe. Code Cleanup is al langer beschikbaar voor het oppoetsen van overbodige syntax, inconsistente opmaak en andere slordigheden. Op dit moment gebruik je een sneltoets om de functie handmatig uit te voeren. De nieuwe release maakt het mogelijk om Code Cleanup automatisch toe te passen tijdens het (automatische) opslaan van een project.

De tweede preview van Visual Studio 2022 is per direct beschikbaar.