2min

Microsoft heeft nu al een preview van versie 17.8 uitgebracht. De timing is opvallend aangezien Visual Studio 17.7 nog maar net beschikbaar is. Ook deze versie heeft weer verschillende nieuwe features.

Microsoft heeft er geen gras over laten groeien en heeft net na de algemene release van Visual Studio 17.7 al een eerste preview voor opvolger v17.8 uitgebracht. De nieuwe features in deze laatste versies moeten gebruikers van de ontwikkelingstool helpen met het uitvoeren van hun dagelijkse taken.

Onder meer krijgt Visual Studio de mogelijkheid om direct requests te ‘pullen’ als reviewer binnen Visual Studio voor zowel Azure DevOps en GitHub. Ook komt een Summary review beschikbaar in de ‘diffing’-ervaring. Dit maakt het mogelijk op een snelle manier changes te zien en geeft een paar coderegels voor context.

Extra features

Daarnaast wordt nu de repository-limiet van tien naar vijftien verhoogd voor ontwikkelaars die multi-repository-eigenschappen gebruiken. Zoeken en vervangen maakt het nu mogelijk de zoekvraag te behouden bij iedere match in de code, dat maakt het vervangen van woorden veel eenvoudiger. Bovendien behoudt de functie de opmaak van een woord, een woord met een hoofdletter bijvoorbeeld krijgt bij de vervanging opnieuw een hoofdletter.

Het diagnostics-scherm heeft een update gekregen met de .NET Counter-tool. Ontwikkelaars kunnen nu deze tool gebruiken voor het in de gaten houden en analyseren van de prestatiegegevens.

Ook is in v17.8 van Visual Studio het straks mogelijk nieuwe templates aan te maken voor React TypeScript-projecten en voor gecombineerde React TypeScript- en ASP.NET-projecten.

IntelliTest in preview

Verder is IntelliTest nu in preview, waarmee ontwikkelaars test suites kunnen genereren voor .NET-code. Tot slot zijn er nu code snippets voor de Unreal Engine, kan additionele informatie worden opgevraagd voor het genereren van functies en hints voor omvang en uitlijning.

Lees ook: Visual Studio krijgt vernieuwde Extension Manager en HTTP Editor