2min Devops

Appian maakt nieuwe versie Low-Code Platform beschikbaar

Appian maakt nieuwe versie Low-Code Platform beschikbaar

Appian heeft zijn Low-Code Platform geüpdatet. De nieuwe versie beschikt over verbeterde toegang tot data uit op Appian gebaseerde applicaties, functionaliteit voor process mining en betere security.

Het low-codeplatform van Appian helpt bedrijven bij het bouwen en optimaliseren van applicaties. Hiervoor worden binnen het platform process mning, workflow-ontwikkeling en automatisering op één locatie ondergebracht. Uiteindelijk kunnen bedrijven hiermee belangrijke bedrijfsprocessen ontdekken en identificeren, workflows ontwerpen en ze geheel automatiseren.

De update voegt Appian Portals toe. Hiermee kunnen bedrijven op basis van low-code veilige externe websites en portals bouwen die data uit andere op Appian gebaseerde applicaties vastleggen en toegankelijk maken. De tool helpt klanten de andere applicaties te gebruiken voor openbare informatie, self-service, onboarding of use cases als het doen van offerte-aanvragen.

Op deze manier kunnen bedrijven een betere dienstverlening leveren. Denk daarbij aan het bieden van meer flexibiliteit, het verbeteren van de klantervaring, het voldoen aan een toenemende vraag en meer security en compliance. Dit moet gebruikers in staat stellen complexe datatransformaties uit te voeren, zelfs als ze geen uitgebreide technische kennis hebben.

Process mining

De nieuwste versie van het Appian Low-Code Platform beschikt ook over functionaliteit voor process mining. De tool Appian Process Mining moet een eenvoudige manier zijn voor het analyseren, verbeteren en monitoren van bedrijfsprocessen. Dit moet bedrijven in staat stellen complexe datatransformaties uit te voeren, zelfs als ze geen uitgebreide technische kennis hebben.

Ook moet de nu geïntroduceerde Mine Process History plug-in klanten helpen automatisch procesdata uit het Appian-platform te transformeren en te importeren in de Process Mining-module. Dit voor verdere analysemogelijkheden.

Betere security

Verder biedt de geoptimaliseerde versie van het Appian-platform diverse verbeteringen op het terrein van security. Dit om security een integraal onderdeel van het hele applicatie-ontwikkelproces te laten zijn, aldus de leverancier.

De uitgebrachte versie van het low-codeplatform biedt hiervoor nu beveiliging op recordniveau. Hierdoor zijn er geen securityexperts meer nodig voor het configureren en onderhouden van de beveiliging. Met beveiliging op recordniveau kunnen ontwikkelaars precies specificeren wie welke records kan inzien door beveiligingsregels te configureren in het recordtype. Ook kunnen zij op deze manier complexe beveiligingsregels naar duidelijke taal vertalen, zodat ze eenvoudig te configureren en te onderhouden zijn.

De nieuwe versie van het Appian Low-Code Platform is nu beschikbaar