De eerste screenshots voor de nieuwe Grand Theft Auto voor de Nintendo DS zijn opgedoken, evenals enkele nieuwe details over de game die nog niet bevestigd zijn.

Volgens het novembernummer van het Nintendo Power-magazine bevat Chinatown Wars cell-shadedgraphics, een automatisch-richtsysteem en -stuursysteem, een dag-en-nachtcyclus en weereffecten. Net als in GTA IV heeft de speler een volledige, open stad tot zijn beschikking. Ditmaal is het aanzicht weer van boven, net als in GTA 2 en eerder. In tegenstelling tot die games is Chinatown Wars echter wel in 3d.

Andere details die bekend zijn gemaakt, is dat de game een vlammenwerper zal bevatten, evenals arcademissies gericht op een korte speeltijd, een licht aangepast wantedsysteem waarbij het nu doel is zoveel mogelijk politiewagens te vernietigen en een pda die een grote rol zal spelen in de game. De pda zou beschikken over gps, e-mail, een muziekspeler en een contactenlijst. Over de multiplayermode van de game is nog niets bekendgemaakt, wel liet het magazine weten dat statistieken geüpload kunnen worden naar de Rockstar Social Club via Wi-Fi.

Alle details en geruchten die bekend zijn gemaakt over de nieuwe Grand Theft Auto kun je op deze pagina nalezen. Hieronder vind je enkele scans van de screenshots die uitgelekt zijn. Alle afbeeldingen kun je op deze pagina terugvinden.