Op het forum van Xtreme Systems is meer informatie vrijgekomen over de X58 Extreme van Gigabyte. Dit moederbord is op dit moment nog in ontwikkeling en zal gelanceerd worden wanneer de Bloomfield’s op de markt zijn.

Volgens een member op het forum gaat het hier nog niet om de versie die ook daadwerkelijk gelanceerd gaat worden. Deze X58 Extreme zou zich nog in een vroeg stadium bevinden, want wellicht gaat het hier om een v0.2. De kans dat er bepaalde dingen gaan veranderen ten opzichte van de afbeelding zit er dus in.

Wat opvalt aan de X58 Extreme is het koelsysteem dat gebruikt wordt om het moederbord te ontdoen van de hitte die vrijkomt. Er zijn weinig moederborden met een dergelijk koelsysteem als die van de X58 Extreme. Mensen op het forum laten weten dat ze weten waarom Gigabyte dit moederbord tot hun Extreme-series laat behoren.

De basis van de koeling bevindt zich op de northbridge. Hier is een blok aanwezig dat door middel van water wordt gekoeld. Dit blok staat weer direct in verbinding met het VRM-gedeelte en de ICH10R southbridge die aanwezig zijn op het moederbord. Deze verbinding wordt geregeld door middel van heatpipes. Ook kan er een aparte dual-heatsink op de northbridge gemonteerd worden.

Andere opties waar het moederbord over beschikt zijn 3-way SLI en CrossfireX. Triple-channel memory wordt ook ondersteund door de X58 Extreme en er zijn tien SATA-poorten aanwezig op het moederbord. Ook zijn er nog andere features op het moederbord, maar het is nog niet zeker of deze en eerdergenoemde features ook daadwerkelijk aanwezig zullen zijn op het moederbord als het eenmaal gelanceerd is. Dit is immers nog niet de versie die ook daadwerkelijk op de markt zal komen.