Deze week beginnen met onze schildersezel van zolder te halen, we gaan verder met een digitaal mengpaneel voor de toekomstige schilders onder ons en eindigen met wat software voor je Nokia-tablet. Veel leesplezier!

Van Gogh 2.0

Rubens, Van Gogh, Van Dyck, Da Vinci, het zijn slechts enkele bescheiden namen van kunstschilders uit het verleden, die de meest schitterende dingen op het doek brachten. Maar de tijd staat niet stil en ondertussen is echter een hele nieuwe generatie kunstenaars opgestaan: de digitale kunstenaar. Maar de basis blijft: zo getuige ook deze gadget: een digitaal mengpaneel. Het concept, dat wel degelijk zal worden uitgewerkt, heeft een tweevoudig doel. Allereerst is het bedoeld om aspirant-kunstenaars de kneepjes van het vak bij te leren, zonder dat daarvoor honderden euro’s aan materiaal verspild moeten worden: verf en doek zijn nu eenmaal erg duur. Daarnaast is het ook een handig hulpmiddel voor de eerdergenoemde digitale kunstenaar die terug wil grijpen naar de klassieke methoden voor het realiseren van een nieuw digitaal meesterwerk. Het lijkt er in ieder geval op dat deze gadget potten kan breken als dit concept uiteindelijk goed wordt uitgewerkt. Wordt zeker en vast vervolgd!

Eén pakje à 1,44MB…

De kerstperiode nadert en wat geef je dan in godsnaam aan je nerd-vrienden (als je dergelijke vrienden hebt natuurlijk) die geen enkel ander leven kennen dat achter hun computer? Ik zou het niet weten, het zijn tenslotte JOUW vrienden. Wat je ook geeft, je kan je cadeau opfleuren met deze warm aanbevolen ‘gift tags’, in de vorm van de goede oude floppylabel waarvan jij (en je vrienden) er ongetwijfeld honderden geschreven hebben. Zeker als we nog eens bedenken hoeveel er nou maar eigenlijk op dat vierkant stukje plastic kon…Te koop voor 5,50 dollar per pakje van 5.

BlueMaemo…ofzo…

Deze week geen echte gadget in onze video, maar een stukje software dat de naam BlueMaemo meekreeg en bedoeld is om het touchscreen van je handheld om te toveren in een toetsenbord/muis/afstandsbediening!

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets-subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadgetkanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!