Mirantis heeft de open source IDE Lens voor Kubernetes clusters in Docker Desktop Tools geïntegreerd. Hierdoor kunnen ontwikkelaars makkelijker een IDE gebruiken voor het bouwen van applicaties.

Volgens de eigenaar van beide container-tools is Lens, een open source integrated development environment (IDE) voor het containerorkestratieplatform Kubernetes, nu volledig geïntegreerd in Docker Desktop Tools voor het bouwen van op containers gebaseerde applicaties.

Meer inzicht in Kubernetes clusters

Deze integratie moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken een IDE toe te voegen als zij al Docker Desktop hebben geïnstalleerd. Hiermee krijgen zij vervolgens nog meer gedetailleerd inzicht en controle over Kubernetes clusters, zonder deze in een specifieke Kubernetes-distributie te ‘locken’. Op deze manier kunnen zij vervolgens ook weer makkelijker applicaties ontwikkelen. Ook kunnen zij veel tijd besparen.

De integratie tussen Lens IDE en Docker Desktop wordt mogelijk gemaakt door een standaardset API’s die door Docker zijn toegevoegd.

Grote user base

Volgens Mirantis zijn er ongeveer 14 miljoen ontwikkelaars wereldwijd die Docker Desktop gebruiken. Zij kunnen nu allemaal van Lens IDE profiteren. Daarnaast zijn er ook nog eens 600.000 eindgebruikers van Lens die zo ook Docker Desktop kunnen gaan gebruiken.

Tip: Docker lanceert Docker Desktop for Linux en Docker Extensions