1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mirantis maakt de overname van application management startup Shipa bekend.

Mirantis liet weten dat de oplossingen van Shipa het mogelijk maken om geautomatiseerde application discovery, operations, security en observability toe te voegen aan Lens.

Lens is een populaire integrated development environment (IDE) voor Kubernetes. De oplossing probeert de complexiteit van container orchestration te verminderen.

“Dit stelt gebruikers in staat om eenvoudig hun workloads over meerdere clusters in real-time te beheren, ontwikkelen, debuggen, monitoren en problemen op te lossen”, aldus Mirantis.

Ook Shipa probeert Kubernetes te vereenvoudigen. Naar eigen zeggen versnelt het bedrijf de ontwikkeling en uitrol van veilige, gecontaineriseerde applicaties.

Shipa en Lens

Bruno Andrade, medeoprichter en CEO van Shipa, lichtte de doelstelling toe. “Onze technologie maakt het beheer van applicaties eenvoudiger en sneller. Als gevolg hoeven developers niet te focussen op infrastructuur, wat tijd vrijmaakt voor de taken waar ze het beste in zijn.”

Engineers van Mirantis en Shipa werken op dit moment aan een integratie van Shipa en Lens Desktop. De integratie wordt naar verwachting in maart beschikbaar. “Shipa legt application discovery, optimalisering, beveiliging en management in de handen van Lens-gebruikers”, aldus Adrian Ionel, medeoprichter en CEO van Mirantis.