2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Oostenrijkse bedrijf Noctua, dat onder andere bekend is van zijn koelproducten, heeft aangekondigd dat het bedrijf bezig is met een koeler voor Core i7-processoren. Met andere woorden, een koeler voor het LGA 1366-socket dat binnenkort zijn intrede gaat doen.

De volledige productnaam van de koeler is NH-U12P SE1366 en deze koeler lijkt veel op de NH-U12P van Noctua. Het enige verschil zit hem in het SecuFirm2 mounting system dat op deze koeler aanwezig is. Dit montage systeem is namelijk geschikt voor het LGA 1366-socket.

Noctua maakt bij de NH-U12P SE1366 voor het platform dat aan de basis van de koeler staat gebruik van het metaal koper. Ook de heatpipes die voor de verbinding zorgen tussen het platform en de heatsink zijn gemaakt van koper. Voor de koelvinnen van de koeler is voor een ander materiaal gekozen, namelijk aluminium. Door het gebruik van dit materiaal en de vormgeving van de koeler komt het totale gewicht uit op 770 gram.

Noctua levert bij de aanschaf van de koeler ook twee fans mee. Het gaat hier om de NF-P12 premium fan die een grootte heeft van 120mm. Aan de koelpasta heeft men ook gedacht, want Noctua levert de NT-H1 koelpasta mee met de koeler.

Men verwacht dat de adviesprijs van de NH-U12P SE1366 64,90 dollar bedraagt. Of dezelfde prijzen in andere gebieden ook gehanteerd gaan worden is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Noctua geeft een garantie van zes jaar op de koeler.

Meer informatie over de NH-U12P SE1366 is hier te vinden.