1 min

Noctua, het Oostenrijkse bedrijf dat bekend is van zijn koelproducten, heeft recentelijk een nieuwe koeler aangekondigd voor processoren. De koeler in kwestie is de NH-C14 waarmee men zich richt op het high-end segment van de markt.

De NH-C14 maakt gebruik van het zogenaamde C-Type top-flow ontwerp. Dit ontwerp maakt het onder andere mogelijk om, afhankelijk van de wensen, wel of geen ventilatoren te plaatsen. Op passieve wijze koelen is volgens Noctua met dit ontwerp ook mogelijk. Indien gewenst kunnen er twee extra 140 mm ventilatoren op de koeler bevestigd worden die standaard worden meegeleverd. Het gaat hier om NF-P14 FLX 140 mm ventilatoren. Deze ventilatoren maken gebruik van SSO-lagers en de rotatiesnelheid van de ventilatoren varieert tussen de 750 en 1200 rotaties per minuut.

De heatsink van de NH-C14 beschikt over een koperen platform dat contact maakt met de processor. Verder lopen vanaf hier zes vernikkelde heat-pipes omhoog die richting de koelvinnen gaan.

De koeler van Noctua is geschikt voor de volgende platformen: LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775, AM2, AM2+ en AM3 (door het SecuFirm2 mounting systeem). Bijgeleverde koelpasta betreft de NT-H1. Naar verwachting is de koeler vanaf het begin van december verkrijgbaar tegen een prijs van zo’n ongeveer 75 euro.