2min

Tags in dit artikel

, , ,

Antec, een grote speler op het gebied van computerbehuizingen en voedingen, komt met een nieuwe editie van haar populaire Antec Nine Hundred. Deze Antec Nine Hundred Two zal zich wederom richten op gamers.

De term koeling is waar het om draait bij deze behuizing, bij de voorgaande versie was dit ook al een speerpunt. Hij is namelijk voorzien van de nodige ventilatoren. Zo is er een 200 mm ‘Big Boy’-ventilator die zich aan de bovenkant bevindt. Daarnaast zijn er bij het frontpaneel, welke tevens geperforeerd is voor optimale luchtdoorlating, twee 120 mm-ventilators aangebracht en aan de achterkant één. Bij de voorste twee ventilatoren kan men de rotatiesnelheid regelen met de daarvoor twee toegewezen schakelaartjes aan de voorkant.


Alle genoemde ventilators zijn tevens verlicht met blauwe LED’s en hebben een stoffilter die gewassen kan worden. Als je de hoeveelheid ventilatoren nog niet genoeg vindt, kunnen er nog twee 120 mm-ventilators bij geplaatst worden. Kiest men liever voor waterkoeling dan kan er gebruik gemaakt worden van de twee rubberen doorgangen aan de achterkant.

De behuizing kan mini-ITX-, micro-ATX- en ATX-moederborden huisvesten. De behuizing komt je tegemoet met de negen aanwezige 5,25"-bays. De voeding kan onderaan de behuizing geplaatst worden, hiervoor is gekozen, omdat de luchtstroom in de behuizing dan verbeterd wordt.

Wat verder opvalt is dat de binnenkant in zwart is uitgevoerd. De oude versie was namelijk grijs van binnen. Ook een nieuw aspect is de eSATA-poort die zich aan de bovenkant bevindt. Naast deze poort zijn er twee USB-poorten en de nodige audiopoorten aanwezig. Het vakje op de bovenkant om dingetjes in te plaatsen, een eigenschap die de oudere versie ook had, is gebleven.

De behuizing is niet licht vergeleken met andere kasten, hij weegt namelijk 11,5 kg schoon aan de haak. Dit is waarschijnlijk te danken aan de hoeveelheid staal die verwerkt is in de behuizing.
Antec geeft deze behuizing een adviesprijs van 164 dollar mee, waarmee hij op het moment iets duurder is dan zijn voorganger. Als we vervolgens kijken naar wat internetwinkels uit Nederland voor prijs hanteren komen we op een prijs uit die iets boven de honderd euro ligt. Antec geeft een fabrieksgarantie van drie jaar op de behuizing.