2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Geruchten over een nieuwe iMac-lijn doen al enige tijd de ronde. Gisteren kwamen daar berichten bij dat de beschikbaarheid van de iMac momenteel zeer laag is. Dit duidt mogelijk op een spoedig verschijnen van een nieuw model.

Verschillende verkopers van de iMac melden aan klanten dat de beschikbaarheid van de iMac momenteel zeer beperkt is. Ook melden gebruikers die een iMac besteld hebben dat hun order onverwachts uitgesteld is.

Volgens bronnen van nieuwssite AppleInsider waarschuwt Apple verkopende partijen dat de beschikbaarheid van de iMac-modellen beperkt is. Dit lijkt volgens de website te duiden op een spoedige revisie van de iMac.

Uit eerdere berichtgeving op Techzine bleek al dat de iMac-revisie enigszins vertraagd werd door problemen omtrent de procesor. Naar verluidt was het wachten op de keuze van de processor voor de nieuwe iMac. De keuze is tussen energiezuinige quadcore-processors of minder energiezuinige dualcore-processors met meer cachegeheugen. Het is niet duidelijk of Apple inmiddels al een keuze heeft gemaakt.

Zoals eerder ook al bleek zouden de veranderingen aan de iMac hoofdzakelijk onder de motorkap plaatsvinden, hoewel er door productiemedewerkers ook enkele bescheiden uiterlijke veranderingen zijn waargenomen. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de iMac ook een nieuwe generatie Nvidia-chipset en ook de MiniDisplay-poort zal vermoedelijk niet uitblijven aangezien deze door Apple als standaard is aangekondigd.

Wanneer we de revisie van de iMac precies kunnen verwachten is niet duidelijk. Kijkend naar de geschiedenis van de desktop-Mac werd de huidige generatie iMac op 28 april vorig jaar geïntroduceerd. De introductie vond toen plaats tijdens een special event. Het lijkt daarom niet onwaarschijnlijk dat Apple wederom voor een zelfde releasedatum zal kiezen.