In afwachting van nieuwe modellen van de iMac, waarschuwt Apple dat de voorraad iMac- en Mac mini-modellen voorlopig niet wordt aangevuld. Apple is deze week begonnen met het informeren van zijn verkoopkanalen in de Verenigde Staten over de beperkte voorraad en de order-stop, zo bericht AppleInsider.

Het bedrijf verstuurde begin deze week een kennisgeving aan zijn Apple Stores in de Verenigde Staten. Daarin informeert Apple de winkels dat nieuwe orders voor de desktop-Mac’s (iMac, mac Mini) voorlopig niet gehonoreerd kunnen worden en dat de voorraad van deze modellen voorlopig ook niet zal worden aangevuld. Dit duidt vrijwel zeker op een spoedige introductie van nieuwe modellen.

De kennisgeving van Apple komt slechts enkele dagen na het nieuws dat de nieuwe iMac-modellen klaar voor lancering zouden zijn. Doorgaans wordt de voorraad oude modellen opgemaakt en wordt er een order-stop ingesteld om korte tijd later de nieuwe modellen te kunnen introduceren. Dit zou op z’n vroegst volgende week kunnen gebeuren tijdens het wekelijkse ‘onderhoud’ aan de online Apple Store.

Naast een significante prijsdaling verwacht men dat de nieuwe iMacs een kleine metamorfose ondergaan zullen hebben. Zo zou Apple gekozen hebben voor een dunnere behuizing, mogelijk in lijn met de LED Cinema Displays. Ook zou de nieuwe iMac enkele nieuwe functies krijgen. Een daarvan is naar verluidt ondersteuning voor Blu-ray, duidend op de omschrijving van ‘een functie die op het verlanglijstje van veel Mac-gebruikers staat’. Daarnaast zou er ook nog sprake zijn van een functionaliteit voor semi-professionele audio- en videomensen.

Hoewel de aankomende revisie van de iMac de afgelopen paar weken regelmatig in het nieuws was, komt de order-stop voor de Mac mini enigszins als een verrassing. Apple zou naar verluidt het goedkoopste model Mac mini met een snellere CPU en betere hardware willen uitrusten. Zijn snellere broertje, uitgerust met dubbel zoveel geheugen en een grotere harde schijf, is echter nog steeds onbeperkt verkrijgbaar.