1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De levertijden van de iMac via de online Apple Store zijn aan het oplopen, wat er mogelijk op wijst dat Apple tijdens de WWDC-beurs een nieuw model zal presenteren. Eerder vandaag gingen al geruchten dat die nieuwe modellen mogelijk zijn voorzien van een processor van ARM in plaats van Intel.

Normaliter is de iMac als standaardconfiguratie binnen 24 uur leverbaar, maar vandaag is de levertijd veranderd naar 3 tot 5 werkdagen. Vaak wijzen de oplopende levertijden op de komst van een nieuw model, omdat de huidige voorraad uitgeput raakt. Er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken een het oplopen van de levertijd ten grondslag liggen.

De komst van nieuwe iMacs is al vaker voorspeld, zo gaf de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo vorige maand aan dat Apple volgens hem dit kwartaal met een goedkopere iMac op de proppen komt. Vandaag werd ook beweerd dat Apple werkt aan Mac-producten met een ARM-processor aan boord. De Amerikaanse fabrikant zou echter twijfelen of het deze systemen wel echt wil aanbieden vanwege de langlopende relatie met Intel.