3min

Tags in dit artikel

, , ,

Haal je geruit hemd boven, plof enkele balpennen (liefst vier kleuren) in je borstzak, zet die bril met confituurglazen op en zorg voor een lekker onaangenaam zweetgeurtje, want deze week staat de gadget roundup vol met gadgets die geklasseerd kunnen worden als honderd procent nerdy! En ja hoor, we zullen elk nerdcliché dat er bestaat ten volle uitbuiten. We beginnen deze week met een Klingon-toetsenbord, kruipen onder de wol met Donkey Kong, hangen onze jas weg aan een joystick en eindigen deze week met een bezoekje aan het nerdcorefestival Glitched. Veel leesplezier!

Klingon-keyboard

Je bent Strak-Trek fan? Je kent Klingon? Proficiat, je bent officieel een nerd. En nerds staan er om bekend dat ze nogal een eigenwijze stijl hebben en waarom zou je dan nog werken op een ‘doodgewoon’ azerty-, qwerty of dvorak-toetsenbord? Inderdaad, een Klingon-toetsenbord is het enige juiste toetsenbord voor jou. Helaas kennen onze Klingon-vrienden bij Cherry nog geen USB, dus je zult dit toetsenbord moeten aansluiten op een PS/2-Klingon-aansluiting. Verder kost het toetsenbord niet minder dan 63 dollar. En jawel, dat zijn Amerikaanse dollars… O, ja voor de niet-nerds onder ons: overweeg het toch maar, misschien zijn je nerd-collega’s er wel helemaal ondersteboven van. Wel nog even de Klingon-taal leren dan, kwestie van niet door de mand te vallen.

Laddertjes klimmen in je slaap

Niet iedereen zal er weg van zijn, maar de echte nerd zal het retro-element van dit dekbedovertrek zeker kunnen waarderen. Dat retro-element is niet enkel terug te vinden in het thema van dit dekbedovertrek, maar ook in de manier waarop het gemaakt is. Dit deken is een echte must voor de het gemiddelde geek-interieur, maar of je dinnetje zo blij zal zijn met deze honderdzestig vierkante centimer aan nerdmateriaal op het bed, dat valt ten zeerste te betwijfelen. Oorspronkelijk ging dit dekbedovertrek over de toonbank voor niet minder dan 450 dollar, maar op dit moment is het dekbedovertrek helaas uitverkocht.

Kapstick of is het joystok?

(Nog) niet te koop, maar deze gadget kan iedereen makkelijk zelf thuis maken. Het idee komt van Felipe Morales, een designer en professioneel brainstormer, die zijn creatie ‘Hang & Play’ doopte. Zoals gezegd is dit prima zelf te maken, zelfs met de nieuwe Logitech van je broertje. Die zou waarschijnlijk doodblij zijn met zijn nieuwe gadget. Dat hij daarvoor zijn wekelijkse potje flightsim moet opgeven, neemt hij er graag met plezier bij. Probeer het maar, succes gegarandeerd! (*Techzine is niet verantwoordelijk voor enige psychologische trauma’s en de bijhorende gevolgen op korte en/of lange termijn)

Glitched

Over zo’n twee weken vindt in Club Panama in Amsterdam het Glitched festival plaats. Een festival waar enkel nerdcore te horen zal zijn. "Nerdcore is een subgenre van hip-hop waarin gezongen wordt over thema’s die voor de buitenwereld beschouwd worden als ‘nerdy’. In het verleden waren nerds eerder een uitzondering, maar tegenwoordig heeft iedereen onder de veertig wel een of andere nerdy hobby. Nerdcore rappers hebben het over alle mogelijk onderwerpen, bepaalde thema’s zoals games, Star Wars, wetenschap, cult films, anime, strips, computers en het internet komen vaker voor dan andere", aldus de website van Glitched.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!