2min Devops

Europese Centrale Bank start testfase van digitale euro

Europese Centrale Bank start testfase van digitale euro

De Europese Centrale Bank, Amazon en vier andere bedrijven zijn klaar om een prototype van de digitale euro te ontwikkelen.

De Europese Centrale Bank heeft vijf bedrijven geselecteerd om te helpen bij het testen van de toekomstige digitale euro. Een coalitie van banken en derde partijen werkten samen met Amazon om het aanbod binnen te halen. Onder de banken vind je Nexi, het Italiaanse EPI, het Franse Worldline SA en de Spaanse CaixaBank.

Het project is gericht op het ontwikkelen van prototypes voor de implementatie van de digitale euro. Elke partij bouwt een eigen implementatie. De deelnemers ontwikkelen interfaces om gesimuleerde transacties te stroomlijnen.

In april schreven 54 organisaties zich in voor een deelname. Slechts vijf van de organisaties haalden de selectie. “Het doel van deze prototyping-oefening is om te testen hoe goed de technologie achter een digitale euro integreert met de technologie van bedrijven”, aldus de Europese Centrale Bank.

Project digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) wil een koploper zijn op het gebied van geavanceerde economie. De ECB zou de eerste bank worden die een digitale munt uitgeeft. Woordvoerders lieten weten dat de munt niet eerder wordt afgrond dan 2025.

Momenteel bevindt het project zich in de tweejarige onderzoeksfase. Uiteindelijk leidt het project tot de lancering van de digitale euro. Op dit moment is er nog geen formeel besluit genomen over de deadline en implementatie van de munt.