min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Super Talent is begonnen met het verschepen van zijn 512 GB SSD. Daarmee is het bedrijf de eerste die dermate grote SSD’s naar de schappen brengt.

Meerdere bedrijven hebben aangekondigd met een 512 GB SSD te komen, maar Super Talent is met de MasterDRive RX 512 GB wel de eerste die ze verscheept. Behalve het 512 GB-model is de MasterDrive RX SSD ook beschikbaar in een 128- en 256 GB-versie. De kleinere modellen zijn verkrijgtbaar met SLC of MLC met leessnelheden die oplopen tot 230 MB/sec. De schrijfsnelheid ligt ook op een hoog niveau, namelijk op 200 MB/sec. De 512 GB-SSD is MLC-gebaseerd en niet in SLC beschikbaar. Er moet opgemerkt worden dat de MLC-SSD’s met twee jaar garantie geleverd worden, terwijl de SLC-varianten er een jaartje extra bij krijgen.


Super Talent’s MasterDrive RX

[/b]

Hoge prijs

SSD’s zijn hard op weg om de traditionele harde schijven in te halen als het gaat om opslagcapaciteit. Er is overigens nog een lange weg te gaan, Western Digital heeft namelijk een 2TB harde schijf in zijn assortiment. Voor een 512 GB SSD moet wel diep in de buidel getast worden, het apparaat kost namelijk 1500 dollar. Voor dat bedrag kan een compleet gamesysteem met twee harde schijven aangeschaft worden.

Het is nog niet duidelijk of de SSD’s ook in Nederland te koop zullen zijn, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Op de CeBIT verklaarde het bedrijf namelijk aan ons dat het geen plannen heeft om op korte termijn de Nederlandse markt aan te gaan boren.