2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Super Talent


Super Talent is een Amerikaans bedrijf uit Californië. Het is opgericht door Abraham Ma. Super Talent richt zich vooral op de geheugenmarkt, zoals DDR, DDR2 en DDR3 producten, daar zijn ze ook bekend mee geworden. Maar nu worden er ook steeds meer MP3 spelers, IDE en USB flashdrives gefabriceerd. Nu met de komst van SSD is Super Talent ook de goede weg ingeslagen en hier gaan wij er nu één van reviewen.

Super Talent UltraDrive ME


In deze review ga ik het hebben over de Super Talent UltraDrive ME. Deze SSD heeft een grootte van 2.5" en is vooral bedoeld voor de laptop gebruiker, maar is prima te gebruiken in een desktop PC. Jammer is alleen dat ze geen 2.5" naar 3.5" bracket meeleveren, dus deze zul je apart moeten aanschaffen. Hieronder heb ik de specificaties even in een tabel gezet.De specificaties van de Super Talent SSD:

Specificaties


Specificaties SSD
Merk: Super Talent UltraDrive ME SATA-II 25
Type interface: SATA II
Capaciteit 128GB
Cache: 64MB
Max. snelheid: Lezen: Tot 260MB/sec
Schrijven: Tot 195MB/sec
MTBF +1,000,000 uur
Afmetingen HxBxDx 9,5 x 100.2 x 69,9mm

Omdat er verder niet veel te vertellen is over de SSD stel ik voor om gewoon naar de testresultaten te gaan en te kijken hoe deze SSD het ervan afbrengt.

Testen


Om de SSD te testen ga ik verschillende test programma`s gebruiken. Ik zal bij elke test een kleine uitleg geven over de behaalde resultaten.

De gebruikte programma`s voor het testen van de SSD zijn:

Tests
• HDTune Pro v3.50
• ATTO v2.34
• HDTach RW 3.0.1.0
• Everest Random W/R test
• CrystalDiskMark 2.2


Table of contents