2min

Mirantis lanceert een update voor Mirantis Kubernetes Engine. De container orchestration-oplossing maakt het vanaf nu mogelijk om containers op Google Cloud Platform uit te rollen.

Mirantis ontwikkelt meerdere oplossingen voor het beheer van containers op cloudinfrastructuur en on-premises hardware. Mirantis Kubernetes Engine biedt een centrale omgeving waarmee organisaties Kubernetes- en Docker Swarm-clusters op de servers van meerdere cloudproviders kunnen uitrollen.

De nieuwe versie van Mirantis Kubernetes Engine is nu beschikbaar. De update introduceert ondersteuning voor Google Cloud Platform (GCP). Gebruikers kunnen Kubernetes- en Docker Swarm-clusters voortaan uitrollen, opschalen en beheren op infrastructuur van GCP.

Met de toevoeging biedt Mirantis Kubernetes Engine ondersteuning voor de grootste cloudproviders. De oplossing maakte het reeds mogelijk om clusters vanuit een enkele omgeving te beheren op Amazon Web Services, Microsoft Azure en (hosted) bare-metal servers van Equinix Metal.

Mirantis Container Cloud

Verder lanceerde de organisatie een update voor Mirantis Container Cloud (MCC), de meest uitgebreide oplossing in het aanbod. Naast containers stelt Mirantis Container Cloud organisaties in staat om virtuele machines te beheren op cloudinfrastructuur en on-premises hardware.

De update verbetert ondersteuning van Ceph, een open-source software-defined storage (SDS)-oplossing. Volgens Mirantis maakt de release het mogelijk om petabytes aan storage beschikbaar te maken voor Kubernetes clusters met miljoenen gebruikers.

“Dit is een belangrijk onderdeel van ons plan om klanten te helpen bij het opzetten, uitvoeren en onderhouden van hun infrastructuur”, vertelde Shaun O’Meara, field chief technology officer bij Mirantis. “We ondersteunen Kubernetes clusters met petabytes aan data en maken het mogelijk om Kubernetes te beheren, ongeacht waar de clusters draaien.”

Tip: Oracle ondersteunt serverless Kubernetes