2min

Een nieuwe oplossing van Oracle maakt het mogelijk om containers met Kubernetes uit te rollen zonder de onderliggende hardware te beheren. De aanpak staat ook wel bekend als serverless Kubernetes.

Containers winnen steeds meer terrein. In tegenstelling tot virtuele machines kunnen containers een gemeenschappelijk besturingssysteem gebruiken, waardoor hardware efficiënter wordt benut. Kubernetes stelt gebruikers in staat om containers uit te rollen en op te schalen.

Het beheer van containers vindt in Kubernetes plaats met configuratiebestanden en commands. Dit proces wordt tijdsintensiever naarmate de Kubernetes-omgeving groeit. Steeds meer cloudproviders ontwikkelen methodes om de administratieve last te verminderen. ‘Serverless Kubernetes’ is een veelbelovend voorbeeld.

Serverless Kubernetes-oplossingen maken het mogelijk om containers uit te rollen en op te schalen zonder de onderliggende hardware te beheren. Met de introductie van ‘Virtual Nodes’ maakt Oracle de methode beschikbaar voor gebruikers van Oracle Container Engine for Kubernetes (OKE).

Oracle OKE Virtual Nodes

Oracle OKE Virtual Nodes stelt organisaties in staat om containers uit te rollen in Kubernetes clusters die door Oracle worden beheerd en opgeschaald. Klanten betalen uitsluitend voor verbruik (pay-per-use). Oracle draagt zorg voor het patchen en updaten van de Kubernetes-versie van een cluster.

Oracle OKE Virtual Nodes is een alternatief voor Oracle OKE Managed Nodes, een bestaande optie voor gebruikers van Oracle OKE. In het geval van Managed Nodes levert Oracle de cloudinfrastructuur van een cluster, maar blijft de klant verantwoordelijk voor het configureren en beheren van de infrastructuur.

In het geval van Virtual Nodes is Oracle verantwoordelijk voor het configureren en beheren van de infrastructuur. Klanten geven aan waar een container moet draaien en hoeveel capaciteit de container mag ontvangen, waarna Oracle de opdracht uitvoert.

De optie is aantrekkelijk voor organisaties die niet willen omkijken naar infrastructuurbeheer vanwege kosten en complexiteit. Daarnaast betalen organisaties uitsluitend voor de capaciteit die wordt verbruikt. Je huurt geen volledige servers of instances, waardoor je geen kosten kan maken voor ongebruikte capaciteit.

Tip: Oracle breidt OCI uit met sovereign cloud regions, gericht op EU